HIJACKERS CREW

Ezúttal a rákosmenti HiJackers Bike Parkba látogattunk el. Hatalmas fákkal közrezárt terület és egy csordogáló patak fogadott minket. A kikapcsolódás és a sportolás szigete ez a hely. Le a kalappal a srácok előtt, akik már közel egy hónapja keményen munkálkodnak azon, hogy a pálya tökéletes és biztonságos állapotban álljon készen a tavasszal induló szezonra.

Egy teljesen új indítót építettek a fiúk, amiről kényelmesen és elegendő lendülettel rá lehet hajtani a középső sorra. (A videóban láthatjátok amint a Crazy vonat betámadja ezt a sort.) A HiJackers Bike Park is azon dirt pályák közé tartozik, amit nem elegendő egyszer megcsinálni, hanem folyamatosan karban kell tartani az élvezetes és mindig biztonságos használathoz. Mivel a pálya karbantartói (MTB-s és BMX-es srácok) minden session előtt belocsolják és rendbe hozzák a pályát, így jogos az általuk „elvárt” aranyszabály: „NO DIG, NO RIDE” Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy ilyen dirt pályán szeretnél nyomatni, nyugodtan szánj rá fél órát, hogy te is segítesz a fiúknak a munkákban. Ha ezt nem teszed, akkor ne csodálkozz, ha csúnyán néznek majd rád 🙂 

Alapvetően három önálló soron lehet bringázni. Az első – és egyben legnagyobb – egy négy ugratóból álló dirt, aminek a vége egy step up jump. Itt elképesztően látványos ugrásokat láthattok a helyi profi bringásoktól. Nem kis méretekben… A második (középső) sor egy valamivel kisebb, de jóval technikásabb szakasz, ami szintén megköveteli a gyakorlatot, úgyhogy kösd fel a gatyát, ha végig akarsz jutni rajta. Cserében talán ez a legélvezetesebb része a pályának, de ezt döntse el mindenki maga.

Végül pedig a legkisebb sorral találkozhatsz, ami egy tökéletes gyakorlópálya azoknak, akik még csak most bontogatják bringás pályafutásuk szárnyait. Kicsiknek és kezdőknek ajánljuk, de ne feledjétek, itt is kötelező a bukósisak használata!

Ha megjött a kedved és szeretnél ellátogatni a HiJackers Bike Parkba, akkor javasoljuk, hogy előtte vedd fel velük a kapcsolatot, és érdeklődj a pálya állapotáról, árakról és a várható eseményekről.

Higgyétek el, ide mindig jó érzés eljönni!

Hijackers Bike Park ride 2019.04.06